Kiteboarding.se 

Kiteboarding och surfing på Youtube – Bra länktips för en kall tråkig kitelös dag?

Sitter du med lite tid över? Undrar du vad du ska göra på din fritid när du inte är ute och flyger bland vågorna? Då kan du kika på lite videoklipp på Youtube, där människor från hela världen lägger ut allt möjligt.

Kiteing på Youtube

Youtube är kanske den bästa platsen man kan surfa in på. Där går det att spendera otaliga timmar scrollande bland videoklpp. Du behöver inte göra något speciellt, inget konto behövs. Men ska du spara kanalerna, d.v.s. prenumerera så måste jag regga sig på Youtube.

YES WE LOVE KITEBOARDING – Camille Wijnen

Inte en så uppdaterad kanal men det finns speciellt ett videoklipp där som vi älskar, det heter lika som rubriken ovan. Det är en blandning av olika stilar. Här visar man upp lite oldschool, newschool, freestyle, wakestyle, wake ride, slides och megaloops.

Klippet har fått över 700 000 visningar fram tills idag och är ett populärt klipp. Det bästa är att det är hela 17 minuter långt! Så nästan en halvtimme med underbara vågor och kiteboarding samt mycket mer.

XTremeVideo

Här har du en kanal som har lite av varje. Möjligtvis inte mycket kitesurfing och kiteboarding men ett par klipp finns det i alla fall. Man riktar in sig på lite mer vågade saker i denna kanal. Kika in den, ni hittar kanske något annat ni gillar också!

https://www.youtube.com/user/XTremeVideo/videos

Christian Bulota

Här har vi en äventyrskille som har en kärlek till kitesurfing och kiteboarding. Klippen varvar med fina vyer och tips samt guider på hur du ska göra med dig och din utrustning.

En av hans populäraste klipp är den där han lär ut hur man startar själv ”Self-launch”. Väldigt intressant för de som har hållit på ett tag, absolut inget för nybörjare. Här är klippet


Och här är länken till hans kanal

https://www.youtube.com/user/cbulota/videos

Ocean Rodeo

Här får du också mängder med sköna klipp och bra guider. Ocean Rodeo lägger ut välgjorda filmer med kvalitet. Passar även den kräsne.

https://www.youtube.com/user/oceanrodeo

Lite fails mm

Vi kunde inte motstå att avsluta med lite fails, det är personer som det går ganska illa för på en strand där kitesurfing är populärt. Enligt mannen bakom videoklippet så beror på det på utrustningen, men vi tror också att det är en blandning av det och erfarenheten. Kan vara lite elakt att skratta åt dem men lite roligt är det om man ser vad som händer i videon.

Det är en liten intruktionsvideo i hur man INTE ska göra på en strand fylld med andra kiteare? Eller hur 🙂

Här är klippet