Kiteboarding.se 

Långa pengar till Kiteboarding-resan?

September 17, 2015 / by admin

Drömmer du om att resa bort ett tag. Kanske att livet känts tufft och du vill åka i väg, byta miljö och samla dig lite. Du vill åka iväg på den där kiteboarding-resan till ett varmare land? Ett problem bara, sparkontot är tomt och inte har du möjlighet att fylla upp det på ett tag heller. Men kan man verkligen låna pengar till en utlandsresa?

Ja, likaväl som att du behöver låna pengar till bil, oväntade utgifter och bolån så är det helt ok att låna till en resa, exempel på olika lån. Det gäller bara att göra det på rätt sätt och att låna från rätt ställe. Alla behöver vi få komma bort ibland även fast vår ekonomi för tillfället inte tillåter det, att då ta ett tryggt lån för att kunna utföra sin resa är inget fel. Känns det ok för dig så är det ju bara att köra.

Oftast så är det din bank som har de mest fördelaktiga lånen om man ser till räntesatser och hur stort månadsbeloppet kommer att bli. Om du vill låna exempelvis 20 000 för att kunna resa i väg till Spanien i två veckor så är det sällan några problem att låna en sådan liten summa pengar. Det banken behöver veta är om du kommer att kunna betala månadsbeloppet på lånet och kan du det så är den delen avklarad. De kommer också att kontrollera om du har några skulder och om du har högt kreditvärde. Har du inga prickar på dig från kronofogden så ska det inte vara några problem att få ett lån.

Vill du inte gå till din bank för att låna pengar utan kanske göra det lite mer anonymt så finns det flera olika alternativ. Är du exempelvis medlem i Ica så kan du låna genom deras Icabank, de har också mycket förmånliga räntor. Nackdelen med dem är att det tar ganska lång tid innan du får pengarna, ca två veckor, hos många andra banker så tar det endast 2-3 dagar innan du har pengarna på ditt konto.

Vart du lånar dina pengar är ju såklart upp till dig men tänk på:

  1. Vad räntan på lånet ligger på? Vissa har en ränta på över 20 % och det är alldeles för mycket, helst ska det ligga mellan 5-10 % om det ska vara värt att ta lånet.
  2. Klarar du av att betala tillbaka månadsbeloppet utan att det krisar i din privata ekonomi? Här finns fakta om amortering och att betala tillbaka
  3. Du väljer själv hur lång tid du vill ha på dig att betala igen lånet, oftast så brukar spannet ligga mellan 1- 10 år och ju fortare du betalar igen lånet desto mindre förlorar du på räntan.
  4. Undvik lockande erbjudande som sms-lån och dylikt. Du förlorar enormt mycket pengar på att ta ett sådant lån och det är det ju knappast värt.
  5. Du kan ju också ta ditt lån privat från någon nära anhörig och klara dig helt utan ränta, men tänk då på att den du lånar pengar av kanske inte kan låna ut dem så länge som du behöver för att betala tillbaka. Så var tydlig med det.

Fakta om lån är hämtat från sverigekontanter.se – Låneinformation och jämförelse, hitta bästa lånet osv.

Comments are closed.