Kiteboarding.se 

Platser och utbildningar att hitta i Sverige

Vill du börja med Kiteboarding och surfing så finns det bra platser att besöka för att få hjälp. Mycket finns online också men går du till en klubb/företag får du hjälp på ett helt annat sätt.

kite-beach

Kiteboard Center Stockholm

På Kiteboard Center i Stockholm har du en komplett samlingsplats för dig som är nybörjare samt för dig som har hållit på ett tag. Du kan besöka dem vid Askfatshamnen, Dalarö. Där har man ett testcenter och showroom för dem som vill komma lite närmare utrustningen som används. Kiteboard Center är en av Sveriges största skolor för kiteutbildning. Skolan har man bedrivit i över 12 år och det finns flera olika kurser att ta.
Ta en grundkurs, en grundkurs plus, komplett kurs eller en refresh. Alla har olika steg och innehåll. Kontakta dem för mer information om kursernas innehåll eller läs mer på hemsidan.

Kiteboard Center har även försäljning av produkter, kiteutrustning av väldigt bra kvalitet. Här kan du hyra kitar också, om du inte skulle vilja köpa allt själv. En helt ny utrustning går på omkring 20 000 kr och att hyra kostar 900 kr per heldag. Du kan hyra per timme eller halvdag också.
Hemsida: kiteboardcenter.se

Kitelife i Skåne

I Skåne kan man hitta Kitelife som anses var det största utbildningsföretaget i nedre regionen. Kitelife har öppet och tar emot elever från maj till oktober varje år. Företaget har aktiviteter i Malmö, Habo Ljung och Landskrona. Kitelife kan hyra ut utrustning till dig men du kan även köpa loss den efter en avslutad kurs. Du får då rabatt på ditt köp när du har gjort sista dagen.

Deras hemsida är också en otroligt bra källa till information om kitesporten i allmänhet. Du hittar bra länkar och fakta om väder, vind och ställen att åka på.

Exakt vart Kitelife är var lite svårt att hitta på deras hemsida men kontaktar du dem får du all information du behöver. För Skåne med omnejd rekommenderar vi Kitelife för utbildning och uthyrning.

Hemsida: kitelife.se

Platser att kita på i Sverige?

Bästa platserna i Sverige finns på västkusten och i Skåne där det är lite bättre vindar. Även klubbarna är väl utvecklad där så du kommer att få hjälp och eventuellt bra med sällskap om du ska ge dig ut på en resa och testa lite olika stränder.

Vill du få lite mer koll på platser och väder. Det är en spotguide som visar exakta platser med vindinformation samt att du får många val. Du kan välja ditt intresse och då matchar tjänsten områden i Sverige som kan passa dig.

Välj Kitelaunch, Långgrunt, Plattvatten eller surfvågor.

Vi tycker att det är väldigt smart, en bra tjänst som du ska lägga till i favoriter i din webbläsare.

All info om detta kan ni hitta på sidan http://spotguide.kicks-ass.net/ som uppdateras av användarna själva, som lägger till ny statistik hela tiden. Ett hett tips för dig som vill ut och testa vågorna i Sverige!