Kiteboarding.se 

Spela på kitesurfing – en nybörjarguide

Kitesurfing är en extremsport som blir allt mer populär världen över, framför allt i länder där vädret tillåter att man ger sig ut på havet och utövar denna spännande sport. Ett varmt klimat är förstås att föredra, för det är inte så lockande att ge sig ut på sjön i kallt väder, oavsett om man har våtdräkt eller ej. Dessutom krävs det vindar, annars blir det svårt att ta sig fram.

Vad är kitesurfing?

För de som inte känner till vad kiteboarding är för något så är det en extremsport där man står på en wakeboardliknande bräda och istället för en båt drivs fram av en så kallad kraftdrake. Detta möjliggör många spännande tricks, och med hjälp av draken kan man bland annat göra extremt höga hopp.

I takt med att åren gått har kiteboarding utvecklats från ett rent nöje till att alltmer likna en sport. Det fanns först en rad tävlingar i grenen världen över, och dessutom fanns det långtgående planer på att kiteboarding skulle bli en OS-gren och då ersätta vindsurfingen, men detta stoppades dock i sista stund. Dock är det inte alls osannolikt att vi får se kiteboarding som en OS-gren någon gång framöver, och detta är något som alla kiteboarding-fantaster med all säkerhet ser fram emot.

Nybörjarguide betting på kitesurfing

Kitesurfing i Sverige

Även om det svenska klimatet inte är optimalt för kiteboarding så är faktiskt faktum att här finns utbildningar i kiteboarding som man kan välja att genomgå här i landet. Här kan du både få hjälp med grunderna samt att utveckla dig till en riktigt bra kiteboardingutövare. Två ställen man kan göra detta på är Kiteboard Center Stockholm samt Kitelife i Skåne. På båda dessa ställen finns kurser för såväl nybörjare som mer erfarna utövare, så oavsett om du aldrig stått på en kiteboard eller har hållit på ett tag så kan du vända dig hit. Dessutom kan du här köpa all typ av utrustning du kan tänkas behöva för att utöva sporten.

Vill man ha extra passande klimat så finns det förstås även en stor mängd utbildningar utomlands, däribland på karibiska St. Kitts, Mexiko, Spanien och Hawaii. Att genomgå en kurs på någon av dessa platser är det nog inte många som tackar nej till.

Spela på kitesurfing

En annan sak som de flesta inte känner till är att det går att spela på kiteboarding. Man satsar alltså på vilken deltagare man tror kommer att vinna en tävling, och oddsen varierar likt i övriga sporter utefter vilken ranking deltagaren ifråga ligger på. Är det en högt rankad utövare sjunker förstås oddsen, men rör det sig istället om en underdog så stiger de kraftigt. Vill man ha chans på de riktigt stora pengarna så bör man därför satsa på underdogs, men samtidigt blir ju vinstchansen då betydligt lägre. Detta är helt enkelt en avvägning som det är upp till var och en att göra.

Hur som helst gör faktum att man kan spela på kiteboarding det ännu mer underhållande att följa sporten eftersom det bidrar med en extra spänning. Precis som alla andra sporter som man lagt ett spel på blir man engagerad på ett helt annat sätt över vad utkomsten kommer att bli.

Kiteboarding är därför en sport som man kan njuta av på flera olika sätt. Dels är det en oerhört underhållande sport att utöva, det är en rolig sport att följa, och det är en sport som man kan spela på nätet och som då blir ännu mer spännande. Kiteboarding är helt enkelt en sport som är här för att stanna, och förhoppningsvis får vi dessutom snart se den i OS. Till dess får vi passa på att njuta av de tävlingar som redan nu finns.