Kiteboarding.se 

Tips på extremsporter i Sverige

Visst är det roligt med kiteboarding och surfing men det skulle säkert vara kul att testa på någonting nytt? Är du en person som söker efter kickar och utmaningar så kan du hitta fler tips här. Extremsporter i Sverige är lite ovanliga men vi har ett par tips som du kommer att gilla.

Parkour

Nu är det kanske en del som säger att Parkour inte hör hit men faktum är att det ge väldigt mycket. När du kör Parkour är det bara du och objekten runt om kring dig, du och din kropp bestämmer. Det är både fysiskt och psykiskt stärkande. Vet du inte vad Parkour är för något? Då kan du börja med att titta på detta klipp:

Det är otroligt vackert att titta på!

Det finns till och med skolor som lär ut Parkour idag. Stockholm Parkour Academy är en av dem. Det krävs god fysik och psyke för att forcera hinder som är ute i naturen och i staden. Kika in deras hemsida för att veta mer om det http://stockholmparkouracademy.se/
De flesta är dock självlärda och många kommer ursprungligen från gymnastik av något slag.

Base Jump

Base Jumping är en extremsport som tar fallskärmshoppningen till sitt yttersta. Det sker vanligtvis från ett fast föremål, en byggnad, en bro, klippa osv. Höjden räcker knappt till för att färdas i luften innan fallskärmen ska lösas ut. Det är en mycket farlig sport och det har skett många olyckor genom åren. Eftersom det sker i städer med befolkning, trafik och andra närliggande byggnader kan det lätt gå fel. I Sverige är sporten inte alls lika stor som i t.ex. USA och det är på grund av avsaknaden av byggnader och andra ställen att hoppa från. Vi har inte så höga berg eller broar i Sverige för att vårt landskap är relativt platt. Det stoppar dock inte alla. I klippet som vi har klistrat in ser vi Kalle Anka(!?) hoppa från olika objekt i Sverige.

Forspaddling

Forspaddlingens glansdagar är nog förbi men det finns många som avnjuter den än idag. Vi har bra vatten för denna sport och det kan bli riktigt nervkittlande för de flesta. Sporten har ett par faktorer som gör det farligt. Det passar för de som vill utmana sig själv och för den som vill söka nya kickar. Man måste nog ha en förkärlek för vatten och natur också om man ska fasta för forspaddling.

Gör det inte bara för att vara ”dumdristig”

Att många fastnar för extremsporter gör inte det endast för att man är dumdristig. Det finns de som menar att om man utmanar sig själv så stärker man också sig. Om man utför farliga saker så stärker man sitt psyke och fysik. Man tränar hårt inför en utmaning och det ger bland annat självdisciplin och en bättre fysik. Man växer som människa och gör sitt yttersta för att klara målet.

Om du ser på filmerna tror du kanske att det är oplanerat och galet, men i själva verket har man kanske tränat på det i flera år och kan allt in i minsta detalj, och har stenkoll på all säkerhet.